Apa yang Membuat Chiropractors dan Osteopaths berbeza?

Apa yang Membuat Chiropractors dan Osteopaths berbeza?

Osteopaths dan Kiropraktor kedua-dua kerja dengan seluruh badan-badan pesakit mereka dan kerana ini ramai orang adukkan dua profesion. Walaupun osteopati dan Chiropractics kelihatan sama di permukaan, kedua-dua adalah sekolah-sekolah yang berbeza pemikiran dan pendekatan yang setiap profesion yang diperlukan untuk pengurusan kesakitan dan rawatan adalah berbeza. Berikut adalah beberapa perbezaan antara Osteopath dan Chiropractor a.

Kiropraktor adalah orang-orang yang, pada masa yang sama berminat untuk bagaimana fungsi badan manusia, terutamanya menumpukan rawatan dan terapi mereka pada sistem tulang belakang dan sendi badan. Kebanyakan orang mendapatkan keluar penjagaan kiropraktik selepas kecederaan atau selepas dijangkiti penyakit yang memberi kesan kepada cara mereka bergerak. Kiropraktor menyesuaikan duri dan sendi rakyat, memberi urut, mengajar latihan pemulihan dan, sekali-sekala, akan menggunakan rangsangan elektrik untuk membantu pesakit menyembuhkan dan melegakan kesakitan beliau.

Osteopaths bekerjasama dengan seluruh badan pesakit, bukan sahaja sistem tulang belakang dan sendi. An osteopati akan menjalankan pemeriksaan menyeluruh badan pesakit untuk mendiagnosis masalah pesakit. Beliau biasanya dihubungi dalam usaha pesakit untuk mengurangkan kesakitan atau sembuh dari kecederaan, tetapi dia membantu pesakit yang mempunyai pelbagai masalah yang lain. Kaedah beliau rawatan melibatkan terapi fizikal, pelarasan kepada badan dan urut.

Kiropraktor dan Osteopaths menggunakan terapi yang melibatkan pesakit bergerak tubuhnya dengan cara yang dia tidak digunakan untuk bergerak. Ahli tulang mencapai ini dengan menggerakkan pesakit sendiri, dengan pantas "retak" gerakan. Terapi Osteopaths 'adalah lembut, menggunakan teknik yang lancar untuk meregangkan otot-otot pesakit untuk meningkatkan rangkaian mereka gerakan.

Kedua-dua Chiropractors dan Osteopaths menggunakan pergerakan fizikal untuk merawat sakit dan kecederaan. A Chiropractor akan bergerak pesakit semasa lawatan, meletakkan masing-masing anggota badan dalam kedudukan tidak menentu dalam usaha untuk mengurangkan sakit sendi dan otot. An Osteopath akan mengajar pelbagai pose kepada pesakit supaya dia boleh meneruskan terapi di rumah.

Terapi Chiropractic sebenarnya berasal dari Osteopathy. Osteopati telah dicipta oleh Dr. Andrew Taylor Masih pada tahun 1872 dan penjagaan Chiropractic telah dicipta oleh Daniel David Palmer, seorang pelajar Dr. Masih pada tahun 1895.

Perbezaan terbesar antara Osteopaths dan Kiropraktor adalah pendekatan mereka untuk penyembuhan badan. Osteopaths memberi tumpuan kepada seluruh badan dan percaya bahawa penyakit boleh berasal dari mana-mana. Kiropraktor mengambil seluruh badan kira tetapi percaya bahawa penyakit berasal dari dan boleh dirawat dengan memastikan tulang belakang dan sendi dengan betul sejajar.

Berita baik adalah bahawa kedua-dua Chiropractors dan Osteopaths akan memberikan anda penjagaan yang sangat baik, jadi memilih antara kedua-dua tidak perlu sukar!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar