Best Pemulihan Semulajadi Untuk ADHD - Terbukti secara saintifik

Best Pemulihan Semulajadi Untuk ADHD - Terbukti secara saintifik

Satu jumlah yang besar kajian menyimpulkan bahawa ADHD atau Attention Deficit Hyperactivity Disorder tidak adalah gangguan neurologi, tetapi lebih kepada gangguan psikologi dan pemakanan. Beberapa kajian menunjukkan bahawa manifestasi gejala ADHD berpunca daripada disfungsi dari persekitaran kanak-kanak; oleh itu, hiperaktif beliau bertindak sebagai bentuk adaptasi menangani ketakutan atau kebimbangan.

Memandangkan ADHD boleh dikaitkan dengan faktor bukan kongenital, ia kini yang paling digemari untuk menangani ADHD secara semulajadi. Sejak ADHD adalah sebahagiannya gangguan psikologi di alam, ia adalah sangat penting bahawa ibu bapa untuk memastikan pembaikan alam sekitar kanak-kanak. Seperti dengan cara ADHD mungkin ada beberapa mekanisme menghadapi trauma, adalah penting bahawa kanak-kanak diletakkan dalam persekitaran yang "menyokong dan persefahaman" untuk melepaskan beliau daripada kebimbangan dan kegelisahan. Ia adalah sangat penting bahawa ibu bapa untuk memastikan gaya hidup biasa untuk anaknya dengan membenarkan beliau untuk menikmati sebanyak aktiviti yang produktif yang dia boleh.

Selain daripada menstabilkan alam sekitar, ia juga terbukti secara saintifik bahawa suatu perubahan dalam diet pesakit ADHD adalah sangat berkesan. A cut pada gula, alergen makanan, bahan pengawet dan bahan kimia yang paling luar biasa daripada pengambilan makanan yang sangat penting untuk membantu mengurangkan hiperaktif.

Tambahan pula, untuk meningkatkan tumpuan, fungsi otak dan peningkatan kemahiran motor, ibu bapa perlu serius menyesuaikan diri pengambilan "makanan super" sebagai ganti makanan segera yang mudah. Antara yang paling berguna "makanan super" adalah epal, brokoli, minyak zaitun, beri biru, kurma, badam, lemak ikan, aprikot, rebung, tauhu dan pear.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar