Chambers oksigen hiperbarik dan Peningkatan Fungsi Otak

Chambers oksigen hiperbarik dan Peningkatan Fungsi Otak

Otak adalah pusat kawalan diri kita. Apabila fungsi otak rosak akibat strok, serangan jantung, kemalangan kenderaan motor atau beberapa bentuk penyakit, ramai orang beralih kepada kaedah luar biasa penyembuhan untuk menjadi lebih baik. Sesetengah orang mungkin pernah mendengar tentang terapi oksigen hiperbarik daripada doktor mereka dan mungkin ada yang telah menerima terapi oksigen hiperbarik masa ketika mereka berada di hospital. Orang lain mungkin telah membaca iklan di akhbar setiap hari dan didail nombor untuk mengetahui lebih lanjut mengenai mesin. Ada di kalangan orang mungkin telah membuat keputusan awal untuk mempunyai rawatan oksigen hiperbarik di rumah.

Kamar oksigen hiperbarik boleh membantu gangguan membaiki sistem saraf pusat dan meningkatkan fungsi otak dengan bantuan persekitaran oksigen yang tinggi. Kamar hiperbarik cukup besar bagi seseorang untuk selesa dalam untuk beberapa jam. Rakyat telah dapat tidur, makan, atau menonton televisyen semasa terapi yang bersidang. Persekitaran beroksigen tinggi membolehkan semua otot dan tisu badan menjadi tepu dengan oksigen tulen dan menendang ini bermula awal proses penyembuhan. Fungsi otak yang lebih baik dan kemahiran motor mudah adalah tanda-tanda awal bahawa seseorang boleh menunjukkan bahawa memberitahu orang lain bahawa hiperbarik rawatan ruang oksigen bekerja.

Sesetengah individu otak yang rosak mungkin akan tersenyum, atau mengangkat tangan selepas satu rawatan telah selesai, dan yang tidak mungkin telah berlaku untuk beberapa ketika. Sesetengah pesakit berasa euphoric selepas menjalani rawatan di ruang oksigen hiperbarik dan ini adalah melakukan sebahagiannya persekitaran oksigen diperkaya bahawa mereka terkena untuk seketika. Sistem saraf pusat adalah maze kompleks hujung saraf dan kawasan-kawasan badan sembuh apabila terdedah kepada persekitaran kaya dengan oksigen yang. Orang dengan gangguan neurologi telah kembali penggunaan bahagian otak mereka kerana oksigen tulen, yang telah diperkenalkan kepada sistem mereka manakala di ruang oksigen hiperbarik. Oksigen tulen benar-benar dibantu neuron rosak, yang telah leka secara senyap-senyap untuk beberapa ketika.

Fungsi otak yang lebih baik lebih cenderung selepas kecederaan otak trauma jika orang yang cedera diletakkan dalam persekitaran oksigen diperkaya yang. Sel-sel rosak secara semula jadi akan menghentikan aliran darah ke tisu sekeliling dan kekurangan oksigen ini akan menyebabkan kemahiran motor berhenti. Apabila oksigen diperkenalkan semula ke sel-sel yang rosak melalui rawatan, sel-sel, walaupun rosak akan mula berfungsi lagi. Otak adalah organ yang paling mudah menerima rawatan oksigen hiperbarik, tetapi semua bahagian badan akan bertindak balas terhadap persekitaran oksigen diperkaya dalam ruang oksigen hiperbarik. Kebanyakan keluarga akan membeli ruang oksigen hiperbarik jika rawatan jangka panjang yang diperlukan dan kebanyakan polisi insurans akan membantu menampung kos.

Sesetengah pesakit akan mendapat manfaat dengan hebat dalam masa hanya beberapa bulan pada ruang oksigen hiperbarik dan keluarga boleh menyewa mesin berasaskan bulan ke bulan. Unit mudah alih ruang oksigen hiperbarik menampilkan tiada tali atau Buckles dan boleh dihantar dan telah menyediakan di kurang daripada satu jam.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar