Intervensi Autisme Bioperubatan - Mengapa Adakah ia Kelihatan Jadi Mahal?

Intervensi Autisme Bioperubatan - Mengapa Adakah ia Kelihatan Jadi Mahal?

A Bioperubatan Autisme Doktor Menerangkan Mengapa Rawatan Autisme Boleh Mahal

Wang adalah biasa kerana isu apabila ia datang untuk rawatan perubatan. Ini adalah benar untuk ibu bapa mencari pilihan rawatan untuk kanak-kanak autistik mereka. Dalam banyak kes syarikat insurans tidak membayar (atau membayar jumlah yang terhad) bagi perkhidmatan walaupun tradisional seperti ucapan, pekerjaan atau terapi tingkah laku. Malangnya, perlindungan insurans untuk campur tangan bioperubatan seperti terapi tambahan, ujian perubatan diagnostik, perkhidmatan pemakanan, dan lain-lain adalah terhad juga.

Tidak syak lagi bahawa rawatan perubatan mahal - terutamanya apabila seseorang itu membayar daripada poket. Walau bagaimanapun, dalam banyak kes, ia perlu dilakukan jika ibu bapa mahu mendapatkan penjagaan yang sangat baik untuk anak mereka. Dalam dunia autisme, campur tangan terutamanya bioperubatan, banyak terapi yang out-of-poket perbelanjaan kerana perlindungan insurans tradisional adalah sangat terhad dalam apa yang ia akan meluluskan. Ini juga bersesuaian untuk lawatan doktor dan merunding.

Salah satu isu yang sebenar dalam merawat kanak-kanak di autisme spektrum adalah yuran ramai doktor perlu mengenakan bayaran untuk kekal dalam perniagaan. Ia bukan sesuatu yang luar biasa bagi pakar perubatan untuk mengenakan bayaran $ 350 untuk $ 500 sejam untuk perkhidmatan mereka. Di bahagian ini seolah-olah melampau, tetapi kita harus faham bahawa masa yang terlibat dalam merawat seorang kanak-kanak autistik dengan semua kerumitan perubatan mereka mengambil sejumlah besar masa dan pendidikan.

Lawatan awal yang biasa dengan doktor autisme bioperubatan boleh mengambil 60 hingga 90 minit, dan tindakan susulan 30 hingga 45 minit. Bagi kebanyakan doktor jika mereka mengemukakan untuk pembayaran balik insurans di bawah format HMO biasa kos dan overhed mereka akan menentukan lawatan pejabat paling untuk 10 hingga 15 minit. Dalam kebanyakan keadaan, ini hanya tidak cukup masa untuk menyediakan penjagaan yang diperlukan untuk menjadi seorang pakar autisme bioperubatan. Tambahan pula, dengan kenaikan kos menjalankan amalan perubatan - dari yuran kakitangan pejabat, insurans, pampasan pekerja, membayar pajakan dan banyak lagi, yuran bahawa caj perubatan (walaupun ia kelihatan tinggi) akan hampir tidak meliputi overhed doktor. Jika doktor ini juga mempunyai hutang sekolah perubatan (yang bagi banyak boleh dalam 10 ke 100 ribu dolar) harga campur tangan bioperubatan boleh mahal di kedua-dua belah pihak - untuk ibu bapa dan doktor. Selain daripada isu-isu ini, kebanyakan doktor yang menyediakan perkhidmatan khusus ini berbuat demikian kerana mereka mahu membantu dan berkhidmat kepada masyarakat autisme. Realiti sekali menjalankan amalan dan membuat hidup, bagaimanapun, menentukan harga yang lebih tinggi untuk campur tangan bioperubatan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar