Jawatan Pembedahan Parut dan perekatan - Tujuh Perubatan Penyelesaian Alternatif kepada Parut & perekatan

Jawatan Pembedahan Parut dan perekatan - Tujuh Perubatan Penyelesaian Alternatif kepada Parut & perekatan

Selepas pembedahan parut mengikat kulit. Keloid terbentuk apabila parut adalah luas menyebabkan kesakitan dan kebas. Dalam kes-kes yang lebih teruk perekatan dalam membentuk antara struktur jiran menyebabkan kesakitan, keupayaan dikompromi untuk bebas bergerak melalui julat normal gerakan, dan lain-lain perubahan organ yang lebih serius.

1. Akupunktur - daripada "toksik" parut oleh seorang ahli akupunktur berkelayakan memasukkan jarum akupunktur sekitar parut boleh menjadi sangat berfaedah.

2. Silika & silikon Gel - Silika (kristal kuarza mikroskopik) gel dan silikon (polimer dengan silika sebagai komponen) gel berubat cadar yang menggalakkan penyembuhan parut dan kulit. Gel ini boleh digunakan secara langsung kepada parut dan jiran kulit. Boleh guna semula jalur pelekat kain yang berubat dengan silikon juga disediakan. Jalur mungkin mempunyai kelebihan berbanding gel kerana mereka dipatuhi terus di atas parut dan boleh dipakai untuk tempoh masa yang lama. Gel ini perlu memohon semula untuk parut sepanjang hari, terutama jika dilindungi oleh pakaian. Sesetengah orang mungkin mendapati pelekat pada jalur merengsa kulit mereka.

3. Minyak Essential - diekstrak daripada tumbuh-tumbuhan dan boleh memberi manfaat kepada parut dan penyembuhan kulit. Secara umumnya, minyak pati tidak boleh digunakan terus kepada kulit atau parut. Sediakan pelulut dengan mencampurkan 10 - 20 titis minyak pati dengan 10 ml minyak sayuran seperti minyak aprikot, minyak biji anggur, atau minyak badam. Helichrysum adalah "penjanaan semula kulit", ia adalah baik untuk trauma tisu, mengurangkan parut dan kulit perubahan warna. Geranium dan Maghribi Blue Tansy juga baik untuk membaiki kulit yang rosak.

4. Herba - Terdapat formula herba Cina yang ditadbir ideal kira-kira 6 jam selepas pembedahan untuk mengelakkan pelekatan daripada terbentuk. Formula ini menggalakkan peristalsis usus dan peredaran Qi di bahagian abdomen.

Herba, Arnica (Leopardbane) dan / atau Calendula (Marigold) menggalakkan penyembuhan dan dalam gel (sebaik-baiknya tanpa alkohol atau asas petroleum) boleh digunakan untuk persekitaran pembedahan.

5. Pemulihan Homeopati - boleh menjadi sangat berguna dalam menangani selepas pembedahan parut.

Arnica untuk lebam, apa-apa kecederaan dan trauma pembedahan.
Silika untuk parut, keloid, dan luka yang sukar untuk sembuh dan bernanah.
Graphites untuk parut dan keloid.
Hypericum untuk parut menyakitkan, dan sakit anggota badan hantu.
6. Urut - The Wurn teknik urut untuk mengurangkan perekatan pembedahan pos.
7. Terapi Neural - biasanya digunakan di Jerman dan Austria untuk merawat sakit dan keadaan lain. Ia melibatkan suntikan procaine sekitar parut dan kawasan-kawasan lain untuk menormalkan aktiviti kimia elektro sel tempatan. Terapi Neural dipercayai untuk membetulkan disfungsi peraturan dalam sistem saraf autonomi dan kerana ini ia digunakan untuk merawat pelbagai mengejutkan gangguan pada orang dengan parut-apa jenis.

TIP BONUS. Enzim - boleh membuat parut yang lebih anjal. Bromelain untuk pembedahan jawatan bengkak dan keradangan. Suntikan Hyaluronidase, enzim mucolytic, terus ke parut untuk melembutkan dan memecahkan ia ke bawah.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar