Memerangi luka terbuka Sejuk

Memerangi luka terbuka Sejuk

Jika anda adalah salah satu (un) orang bertuah yang mengalami luka terbuka Sejuk, artikel ini adalah untuk anda. Secara ringkas, sakit sejuk adalah pelarian virus yang biasanya muncul dalam jenis lepuh masalah kulit di sekeliling bibir, mulut, muka, dan di dalam mulut. Ia biasanya berlangsung sekitar 2 minggu, dan virus ini lebih dikenali dalam bidang perubatan sebagai Herpes Simplex 1. JANGAN mengelirukan dengan Herpes Simplex 2, iaitu penyakit kelamin. Tetapi JANGAN tahu Herpes Simplex 1 adalah berjangkit dan boleh merebak melalui cecair transmisi dan jadi ia adalah yang terbaik untuk mengelakkan diri daripada itu. Yang sakit sejuk boleh sama ada dihantar dari pembawa lain atau ia boleh keluar di au sendiri. Lihat, sakit sejuk, atau Herpes Simplex 1 adalah jenis mutan virus Chicken Pox. Cacar ayam atau perubatan dikenali sebagai: varicella, adik-beradik mempunyai beberapa gejala yang sama. Jadi, bergantung kepada siapa anda, anda mungkin salah satu daripada (un) orang-orang yang bernasib baik! Ini adalah virus yang menarik. Biasanya serangan boleh datang daripada yang berikut:

Tekanan,
terlalu banyak matahari (membakar bibir anda, dan lain-lain),
atau dari pembawa lain melalui lubang pada kulit.
Ini biasanya dipanggil pelarian, virus imbeds dirinya dalam akhir yang saraf yang akan menghasilkan semula virus kerana mereka tidak dapat membiak. Dalam usaha untuk menangani wabak virus, badan menghasilkan cecair yang berjuang untuk mencuci dan menolak keluar virus. Gejala:

Pada mulanya, biasanya ada terasa gatal di sekitar kawasan yang diserang. UP Ayuh bergerak dan melakukan sesuatu untuk menentangnya SEKARANG, ia adalah masa yang penting
A lepuh (blister demam, sakit sejuk, kebusukan sakit) borang di kawasan yang terjejas
Kelenjar bengkak, (saya cenderung untuk mendapatkan gegendang telinga tekak dan kelenjar di bawah dagu saya)
Sebagai telah dan tubuh melawan antara satu sama lain, telah akan berkembang (kadang-kadang jerawat adalah BAD dan kadang-kadang tidak begitu buruk) dan pecah.
Pelepasan cecair, pertumbuhan semula kuping dan lepuh pecah berlaku lagi sepanjang proses, berpanjangan sehingga 2 minggu.
Lepuh biasanya bertukar menjadi kudis dan daging akhirnya menyembuhkan
Mempunyai wabak sakit sejuk adalah satu pengalaman yang tidak selesa dan biasanya agak memalukan, tetapi bersama-sama dengan itu, kesakitan boleh memakan. Kawasan yang terjejas, kerana ia adalah akhir saraf benar-benar boleh mengganggu. Terdapat benar-benar tidak banyak yang anda boleh lakukan kesakitan, kecuali ibuprofen sedikit. Apa yang boleh anda lakukan apabila pergerakan berlaku? Bagaimana anda boleh memerangi sakit?

Ambil Abreva segera, memakai bibir. Selepas bertahun-tahun pengalaman, saya mendapati ini adalah salah satu daripada pesaing terbaik
Jika anda mempunyai akses dan telah bercakap dengan doktor anda, Valtrex juga akan membantu. Anda perlu mengambil ia betul kerana serangan itu berlaku, jadi cepat pada kaki anda! Saya biasanya terlepas mengambilnya pada masa dan perlu berurusan dengan wabak.
Terdapat juga barangan yang lebih generik, tetapi secara jujur, kedua-dua cadangan adalah yang terbaik untuk melawan sekali wabak yang berlaku.
Apa yang perlu dilakukan untuk mencegah wabak Sakit Dingin? Pengurangan tekanan (ha, nasib baik!). Tetapi cuba untuk menahan diri daripada tingkah laku yang berlebihan, terutama yang menghalang tidur. Segala-galanya dalam kesederhanaan. Masa yang kurang di matahari, memakai beberapa jenis pelindung matahari. Saya tidak pernah keluar di matahari tanpa perlindungan bibir. Ambil Lysine, yang merupakan asid amino yang membantu mencegah luka sejuk.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar