Rawatan Buasir - Penyembuhan A Itu Kerja Raya

Rawatan Buasir - Penyembuhan A Itu Kerja Raya

Sebagai pesakit buasir selama lebih 5 tahun saya telah mempunyai pengalaman yang adil saya dengan banyak rawatan buasir yang berbeza dan dikenali sebagai "penawar" di pasaran. Jika anda menghadapi masalah dengan penyakit pantang larang ini, anda akan menggunakan krim dan salap untuk melegakan kawasan terjejas. Anda mungkin telah pun digunakan suppositories seperti "ANUSOL" dan banyak lain-lain bentuk bantuan yang kita semua tahu adalah hanya rawatan buasir sementara.

Anda kadang-kadang boleh terjadi bahawa najis sukar dengan bantuan kaedah ini tetapi ia tidak akan lama sebelum anda perlu mendapatkan pembedahan ruji utama disebabkan oleh bengkak berterusan. Yang terbaik dan buasir paling disyorkan rawatan untuk membersihkan buasir anda sebenarnya dengan kaedah semula jadi di dalam rumah anda sendiri, terutamanya dengan menukar gaya hidup.

Buasir adalah lebih biasa di dunia barat kerana gaya hidup yang tidak aktif kami. Kami mempunyai pekerjaan yang memerlukan kita duduk untuk tempoh masa yang lama, kita menonton TV di atas sofa apabila kita pulang ke rumah untuk berehat, dan kami duduk di dalam tandas selama berjam-jam membaca surat khabar atau majalah. Kami juga makan kuantiti yang amat banyak makanan yang diproses dan gula. Makan di luar kadang-kadang jalan mudah untuk mendapatkan beberapa grub tetapi jika anda mengalami buasir anda perlu untuk lebih mengawal apa yang masuk ke dalam aliran darah anda.

Dengan melaraskan hidup anda menggunakan rawatan buasir semula jadi seperti tinggal aktif bukan sahaja akan menggalakkan gaya hidup yang lebih sihat tetapi anda akan mendapati buasir anda akan mula mengurangkan saiz. Peredaran darah yang baik dan otot yang kuat adalah penting, serta menjaga berat badan anda ke bawah. Menjadi gemuk bermakna badan anda tekanan kepada rektum anda - yang membawa kepada bengkak.

Kawasan yang terjejas adalah terdedah kepada suar-up kerana kandungan perkara itu najis yang bersentuhan dengannya semasa membuang air besar. Jadi pastikan anda mengurangkan pengambilan makanan pedas atau diproses. Pastikan kawasan yang terjejas dengan cermat bersih dengan membasuh selepas setiap pergerakan usus. Cuba untuk duduk di dalam bilik mandi yang hangat untuk membantu melembutkan kawasan yang terjejas.

Meningkatkan pengambilan air anda; kira-kira 8 gelas sehari perlu menyimpan najis lembut. Mengurangkan jumlah kopi atau teh anda mempunyai hari yang, kerana ia mengandungi kafein yang menyebabkan dehidrasi. Anda perlu mempunyai lebih banyak serat dalam diet anda untuk menjaga usus yang sihat dan mewujudkan najis lebih lembut. Makanan seperti roti, bijirin sarapan dan buah-buahan adalah semua sumber serat yang baik.

Seperti yang anda boleh lihat kita telah dipecahkan apa yang menyebabkan semakin teruk buasir yang dan bagaimana untuk mengurangkan punca. Semua kaedah ini akan membantu membantu pengurangan buasir anda tetapi untuk benar-benar menyembuhkan mereka yang anda perlukan untuk mencuba rawatan keajaiban baru yang ditemui pada tahun 2008.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar