Rawatan kuku Kulat - Pergi Untuk Asli

Rawatan kuku Kulat - Pergi Untuk Asli

Sebab mengapa jangkitan kulat kuku adalah sukar untuk merawat kerana jangkitan biasanya menetapkan dalam sangat jauh di dalam kuku. Kebanyakan rawatan topikal tidak berupaya untuk mencapai kawasan-kawasan yang dalam. Penghidap kulat kuku tak putus asa walaupun kerana terdapat semula jadi rawatan kulat kuku yang lebih berkesan, lebih murah dan lebih selamat daripada ubat-ubatan konvensional.

Perkara yang terbaik dalam rawatan kulat semulajadi adalah bahawa kebanyakan mereka boleh dengan mudah diperoleh di rumah. Anda akan terkejut bahawa salah satu yang paling berkesan ubat kulat kuku adalah cuka. Anda boleh menggunakan cuka putih biasa atau cuka epal cider. Rahsia cuka sebagai yang berkesan rawatan kulat kuku terletak pada kualiti yang sangat kuat yang antiseptik.

Cuka boleh digunakan sebagai rawatan topikal dengan meletakkan beberapa daripadanya dalam bola kapas atau kain dan menggunakan ia secara langsung di kawasan yang terjejas. Anda juga boleh menggunakan cuka sebagai berendam dengan meletakkan cuka tulen dalam besen atau mencairkan ke dalam air untuk rawatan yang lebih ringan. Apabila digunakan setiap hari, cuka rendam boleh menghilangkan kulat kuku dalam masa beberapa hari.

Jika anda ingin kuku asli rawatan kulat yang lebih mudah maka anda perlu cuba minyak pokok teh yang kini boleh dibeli di kedai-kedai makanan kesihatan dan juga di beberapa farmasi. Seperti cuka, minyak pokok teh yang dikenali antiseptik dan telah digunakan oleh kaum asli dari Australia selama berabad-abad. Teh minyak pokok juga boleh digunakan sebagai ubat topikal atau berendam jika dicairkan dalam air.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar