Stop Jangkitan Pundi Kencing Secara semulajadi

Stop Jangkitan Pundi Kencing Secara semulajadi

Adakah anda bimbang tentang perlu mengambil antibiotik untuk jangkitan pundi kencing berulang? Masyarakat mula menyedari bahawa antibiotik tidak adalah satu-satunya jawapan kepada jangkitan, dan bersyukur kerana doktor adalah jauh lebih cenderung untuk menetapkan antibiotik untuk setiap jangkitan kecil hari ini disebabkan oleh bakteria bermutasi dan membangunkan rintangan kepada antibiotik.

Biasanya ini akan menjadi berita buruk bagi seseorang yang mengalami jangkitan pundi kencing, terutama jika jangkitan pundi kencing kembali berkali-kali dengan setiap kali dos yang lebih kukuh sebanyak antibiotik yang ditetapkan. Jika apa-apa ubat-ubatan yang lain tidak datang murah, jadi ada harga kewangan terus membayar untuk lawatan ke doktor dan kemudian preskripsi.

Jadi apa yang perlu dilakukan tentang jangkitan pundi kencing?

Orang ramai mula kembali ke ubat semula jadi kerana secara tradisinya ubat semula jadi tidak mempunyai sebarang kesan sampingan dan selamat. Sebelum menemui ubat semula jadi Saya masih ingat menelan tablet antibiotik yang merasakan seperti saya telah menelan Titanic ia adalah begitu besar. Saya juga ingat berkekalan beberapa rasa pening kecil kerana saya memandu, yang merupakan jenis melemahkan semangat dan saya menyedari kemudiannya bahawa ia adalah antibiotik yang menyebabkan rasa pening.

Ubat semula jadi menangani punca jangkitan bukan hanya menghapuskan gejala. Mereka mencapai matlamat ini dengan pertama menghapuskan bakteria yang menyebabkan jangkitan, kemudian melaksanakan tugas tambahan curahan sistem, menyediakan antiseptik semula jadi (seperti pasli, yang baik antiseptik semula jadi) dan juga mengembalikan tahap pH badan-badan, yang penting dalam menghentikan jangkitan daripada kembali.

Ada makanan tertentu yang anda harus elakkan serta-merta selepas menyembuhkan jangkitan pundi kencing. Antara makanan-makanan termasuk:

o Kopi / Teh
o Oranges
o Tomato
o daging masin
o Krim masam.

Terdapat juga beberapa makanan yang menggalakkan baik kesihatan saluran kencing, terutama sayur-sayuran seperti kentang, lobak merah dan bawang.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar