Top Enam Herba Untuk imunologi Kesihatan

Top Enam Herba Untuk imunologi Kesihatan

Sistem imun badan adalah kompleks, sistem lagi yang luar biasa yang tidak pernah berehat. Oleh kerana sistem ini badan yang begitu sibuk sepanjang masa, anda perlu memastikan untuk memberi makan nutrien yang betul, dan penting, ia perlu kekal dalam bentuk bahagian hujung. Dari semua sistem dalam tubuh, sistem imun anda memainkan peranan terbesar dalam hari anda dengan interaksi hari dengan kuman. Kami sentiasa bersentuhan dengan kuman dan parasit dan juga lain-lain perkara yang berbahaya; jika sistem imun tidak berfungsi dengan baik kerana zat makanan yang cukup ia tidak dapat mempertahankan tubuh anda terhadap perkara-perkara jahat sedikit.

Inilah sebabnya mengapa ia begitu penting untuk menambah diet anda dengan herba penting.

Terdapat herba yang tidak terkira banyaknya yang mempunyai sifat-sifat positif tindak balas imun, bagaimanapun, untuk menyenaraikan mereka semua akan menjadi mustahil, jadi kita akan membincangkan antara enam herba untuk kesihatan imun di sini:

Astragalus

Herba pertama untuk membincangkan merupakan herba yang dipanggil Astragalus. Astragalus merupakan herba yang luar biasa yang menyokong sistem imun, dan telah ditunjukkan untuk memulihkan sistem imun yang ditindas kerana keadaan dan rawatan tertentu seperti kemoterapi. Astragalus telah menunjukkan hasil yang positif dalam mencegah jangkitan saluran pernafasan yang biasanya berlaku di kalangan orang yang mempunyai sistem imun yang lemah. Juga, herba ini telah dikaitkan dengan kesihatan jantung, tetapi setakat ini hasil yang paling menakjubkan adalah kesan ia kepada sistem imun.

Claw kucing

Satu lagi herba yang hebat untuk menyokong dan meningkatkan prestasi sistem imun Claw Cat. Claw kucing telah digunakan selama berabad-abad di Amerika Selatan sebagai rawatan, dan pencegahan penyakit. Ia biasanya digunakan untuk membantu melawan jangkitan virus seperti herpes dan HIV; ia juga digunakan sebagai rawatan untuk penyakit autoimun tertentu seperti artritis reumatoid. Kerajaan Amerika Syarikat masih belum menerima atau menolak fakta keberkesanannya. Walau bagaimanapun, mereka menyebut bahawa dalam kajian manusia kecil cakar Cat telah menunjukkan faedah mungkin penggunaan dalam kedua-dua osteo, dan artritis reumatoid.

Echinacea

Echinacea adalah herba secara meluas dikenali dan diterima yang digunakan dalam rawatan, dan pencegahan selesema dan jangkitan saluran pernafasan. Kajian Kerajaan adalah bercampur-campur ketika datang untuk merawat sejuk dengan Echinacea. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kajian yang telah menunjukkan Echinacea adalah sebenarnya berkesan untuk melawan jangkitan pernafasan. Echinacea adalah penjana imun murah besar yang telah membuktikan ia adalah masa diri dan masa sekali lagi melalui jualan berulang.

Licorice

Licorice juga merupakan penggalak imun yang besar; mengambil likuoris boleh membantu mengurangkan banyak gejala yang sering dikaitkan dengan sistem imun yang lemah seperti jangkitan yis berulang-ulang, dan serangan berulang selesema biasa. Licorice juga telah menampakkan kejayaan dalam merawat pesakit Hepatitis C.

Elderberry

Elderberry adalah berbunga / berry membuat asli belukar ke Eropah. Berry ini telah digunakan untuk rawatan selesema dan selesema seperti gejala, serta bersama-sama dengan antibiotik untuk rawatan jangkitan sinus. The Elderberry adalah herba imunologi yang besar dan telah menunjukkan hasil yang positif dalam ujian saintifik.

Dedaun Zaitun

Herba terakhir kita akan bincangkan ialah daun Zaitun. Ekstrak daun zaitun sering dipanggil salah satu yang terbaik agen antimikrob semulajadi dan antioksidan yang pernah ditemui. Sebagai perkara fakta kajian yang dijalankan pada tahun 1999 oleh University of Rome menyatakan "Olea europaea boleh dianggap sumber yang berpotensi ejen antimikrob menjanjikan" untuk menyokong kesihatan usus dan pernafasan.

Pada hari dan umur semua orang kita perlu pastikan anda mengambil herba yang menyokong imun, semata-mata kerana virus jahat yang beredar di jalan-jalan kami sibuk. Amerika rata-rata adalah lebih berkesan, lebih letih, dan berlari ke bawah, ini kawan-kawan saya adalah resipi untuk bencana. SO, adakah diri anda nikmat dan pastikan anda menjaga badan anda ... jadi ia akan terus menjaga anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar